De ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme

Veel is er al over gepraat, geschreven en in de media gebracht; De ziekte van Lyme

De meeste wetenschappers, artsen en therapeuten zijn er over eens, dat de ziekte van Lyme in een zo vroeg stadium dient te worden behandeld ter voorkoming van ernstige chronische klachten. Op de manier waarop dit gedaan moet worden is men echter verdeeld, waarbij de patiënt niet gebaat is. Wij hopen u wat meer duidelijkheid te kunnen geven in deze duizelingwekkende informatie, die zoal de huiskamer is binnen gestroomd.

De ziekte van Lyme

De ware aard van deze spiraalvormige bacterie, en de schade die hij met zijn biotoxinen teweeg brengt, wordt door de meeste artsen nog niet doorzien.

De ziekte van Lyme – of liever: borreliose – wordt veroorzaakt door de spirocheet Borrelia burgdorferi (Bb).

Lyme-borreliose kan in Europa, behalve door Borrelia burgdorferi ook worden veroorzaakt door Borrelia afzelii (uiting huidmanifestaties en Borrelia garinii neurologische uitingsvormen).

Ook al is de ziekte van Lyme in Nederland inmiddels een erkende beroepsziekte, ook hier hanteert men met de ingesleten misvatting als zou de Borrelia bacterie zich uitsluitend via een tekenbeet verspreiden.

Behalve door welke teek dan ook, wordt Lyme verspreid door muggen, vlooien en mijten, via zowel horizontale -, als congenitale overdracht van mens tot mens en zelfs via voedsel.

Risicogroepen voor de ziekte van Lyme zijn medewerkers van Staatsbosbeheer, plantsoendiensten, waterschappen, brandweer, politie, universiteiten (biologen, natuurbeschermingsorganisaties, campings, bungalowparken en maneges, enzovoort.

Door vele misvattingen wordt de ziekte van Lyme – Borreliose – vaak niet als zodanig herkend, maar abusievelijk gediagnosticeerd als depressie, chronische vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, een psychiatrische stoornis enzovoort.

Of de ziekte van Lyme wordt gevat in een andere term die de aard van de desbetreffende symptoom verzameling vanuit een lange lijst van ziektebeelden het dichtste benadert. (met minstens 368 imitaties)

Dit leidt tot een gevaarlijke onderrapportage van wat inmiddels rustig een wereldwijde Borreliose – epidemie mag heten.

In feite kan een Lyme besmetting vele jaren latent zijn, om door de trigger van een andere infectie, een ongeluk, stress, een emotionele schok, of aspartaam gebruik plotseling actief te worden.

Ook kan Lyme na zelfs de meest intensieve antibioticakuur onverwacht weer in alle hevigheid terugkeren.

Meer info vind je in het boek:
Lyme, de verzwegen epidemie van Rita Kos en Philip Kielman.

www.gezondheidscentrumkos.nl

GezondheidscentrumKos; voor Onderzoek, ..Behandelingen.. en lezingen.

#Lyme #epidemie #borreliose #borrelia

Bron: Arts & Apotheker. (Tijdschrift voor hedendaagse complementaire geneeskunde)

Water is belangrijk, toch??

Wist je dat water heel belangrijk is voor ons?
Hieronder een kleine opsomming:

Je hersenen bestaan voor 75 procent uit water.

Je bloed bestaat voor 92 procent uit water.

Je beenderen bestaan voor 22 procent uit water.

Je spieren bestaan voor 75 procent uit water.

Je Hersencellen bestaan voor 82 procent uit water.

Je hersenen wegen gemiddeld 1200 gram waarvan 200 gram uit zuiver hersenen bestaat – de rest is water.

Matig vochtverlies kan hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Je hebt water nodig om te kunnen uitademen.

Water in het lichaam regelt je lichaamstemperatuur.

Water helpt om gif- en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Op warme dagen verlies je door transpiratie tot 16 glazen aan vocht per dag.

Dorst duidt op een toestand van vochtverlies.

Wanneer je niet genoeg drinkt, dan kan dat leiden tot een droge en jeukerige huid, tot gevoelens die variëren van lusteloosheid tot slapeloosheid, en vermoeidheid.

Vochtverlies veroorzaakt op lange termijn hoge bloeddruk , een slechte bloedcirculatie, een slechte spijsvertering, een verminderde nierfunctie en een trage lichaamsactiviteit en trage lichaamsprocessen.

Licht vochtverlies vertraagt de stofwisseling in ons lichaam tot zelfs 3 procent.

Water is dus van levensbelang. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Per 24 uur 1,5 tot 2 liter.
Koffie, thee en frisdranken tellen niet mee. Het gaat om puur water.

Heb je vragen?

Spreekbeurt over Lyme

Enige tijd geleden heeft een jonge dame een spreekbeurt gehouden op de basis school over Lyme. Zij stuurde me de inhoud toe. Ze heeft het pakkend verwoord. Ik wil het jullie dan ook niet onthouden.

Hallo allemaal,
ik wil mijn spreekbeurt graag houden over de ziekte van Lyme. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik zelf ook de ziekte van Lyme heb en er graag meer over wil vertellen.

Ik jullie over de volgende zaken vertellen. Hebben jullie vragen, dan mag dat.

 • Wat is Lyme?
 • Hoe is Lyme ontstaan?
 • De klachten
 • Over Gezondheidscentrum KOS
 • Vragen
 • Wat is Lyme?
  Lyme is een ziekte van de Borelia bacterie. De meeste mensen denken dat het alleen van een tekenbeet van een besmette teek kan komen maar je kunt het ook krijgen van besmet bloed, steekdieren(volgens sommige wetenschappers) en seks. Verder is het overdraagbaar van moeder op kind net als bij aids. Het is een ziekte die het immuun systeem langzaam uit zet.
  Per jaar worden ongeveer 1,2 miljoen mensen gebeten door een teek. Veel mensen hiervan krijgen de ziekte van Lyme. Vaak ontstaat er een rode plek en/of rode ring. Dit is lang niet in alle gevallen zo. Ook zijn er veel mensen die niet weten dat zij zijn gebeten door een teek.
  De bacterie kan zich al na een paar dagen in het lichaam verspreiden. Mensen krijgen vaak een ziek gevoel tussen 1 of 3 weken na de tekenbeet. Het lijkt dan net alsof ze de griep hebben. Als je langer lyme hebt en niet wordt behandelt kun je heel erg ziek worden en zelfs in een rolstoel terechtkomen.

Hoe is Lyme ontstaan?
De ziekte van Lyme is al heel oud. Wat Amerikaanse onderzoekers ontdekten tijdens hun onderzoek was dat op een bepaald moment de ziekte van Lyme veel erger leek te worden dan eerst. Ze vroegen zich af hoe dat kwam. Ze kwamen erachter dat de ziekere mensen het eerst werden gezien vlakbij een eiland in Amerika waar een militair laboratorium was. Hier werden onderzoeken gedaan voor biologische oorlogsvoering. Hier werden proeven gedaan hoe men bacteriën in kan zetten om mensen ziek te maken. Hier werd uitvoerig met teken geëxperimenteerd.

Rond 1975 werden veel schoolkinderen ziek die op schoolreisje waren geweest. Het bleek dat de kinderen allemaal in hetzelfde gebied waren geweest. In een natuurgebied in Long Island en Conneticut het plaatsje waar de kinderen waren geweest heet Olde-Lyme. Veel kinderen kregen hoge koorts en later reuma. De onderzoeker die ontdekte dat deze ziekte door de borrelia bacterie werd veroorzaakt heette: Burgdorfer. De naam Lyme komt dus van de plaats Olde Lyme en de bacterie is genoemd naar de ontdekker hiervan. De Borrelia Burgdorfie.

De klachten
De meeste klachten zijn hoofdpijn, heel erg moe zonder reden en zelfs hart klachten en last van spieren kunnen een teken van Lyme zijn. Ik had eerst heel vaak hoofdpijn en geen concentratie. Dat is nu veel en veel minder. Er zijn wel meer dan 300 klachten die een teken van Lyme kunnen zijn.

Over gezondheidscentrum KOS
Gezondheidscentrum KOS is de plek waar ik mijn levend bloed analyse heb gehad. Door Rita Kos. Ik vroeg aan Rita hoe ze op het idee is gekomen om dit centrum te openen.
Rita: ”Ik heb zelf erg veel last gehad van de ziekte van Lyme. Mijn dokter wist niet wat het was. Ik had veel spierklachten ook was ik heel vergeetachtig. Toen ik acht was ben ik zelfs een keer even verlamd geraakt. Soms was ik gewoon bang dat ik slapen ging en niet meer wakker werd. Gelukkig had ik toen ik 48 was een levend bloed analyse gehad toen was ik er achter gekomen dat ik Lyme had.´´

Ik kreeg de volgende vragen:
> Noem eens 3 klachten.
Hoofdpijn, moe, spierklachten en hartklachten.
> Wie is Borrelia Burgdorferi?
De ontdekker van de bacterie

Tot zover haar spreekbeurt. Goed he?
Ik ben er blij mee. Mocht je deze tekst willen gebruiken voor jouw spreekbeurt, dan mag dat. Heb je nog vragen, dat kun je me altijd een berichtje sturen.
Rita van Dijk

Herken je dit?

Het bedrijf waarvoor je werkte is failliet gegaan. Je bent druk aan het solliciteren.

Je hebt je leeftijd niet mee voor de arbeidsmarkt en je krijgt vriendelijke afwijzingen.

Je hebt zoveel te bieden, zoveel werkervaringen en je staat met beide benen op de grond.

Je bent erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. Er is zoveel kennis wat je kunt en wilt delen. Er moet eten op je bord komen en je hypotheek/huur moet worden betaald.

Grijp dan nu je kans. Want wij bij LR willen graag mensen hebben die nog zo in het leven staan en gemotiveerd zijn.

De voordelen zijn dat je je eigen tijd/agenda kunt indelen. Daarbij krijg je alle hulp van je collega’s en je werkt bij LR met eerlijke, mooie producten.

Je kunt zelfs uit de catalogus je eigen richting zoeken, welke producten die jou aanspreken. Zo werkt de een met babyartikelen. (moeders die net in de kleine grut zitten.) de ander vind parfums of cosmetica helemaal top om mee te werken. Weer een ander werkt graag met gezondheidsproducten, zoals mijn man en ik doen, aangezien we in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Of sport je veel, dan zijn er vele mogelijkheden om met LR producten te werken die hierbij aansluiten.

Je hebt de keuze uit meer dan 750 producten. En het mooie is; je gebruikt ze zelf ook graag, omdat je toch elke morgen je tandenpoetst, jezelf doucht en je supplementen neemt om gezond en vitaal te blijven. De dames vinden het heerlijk om zich ook nog een beetje op te tutten en we willen op een feestje er goed uitzien en misschien ook nog een lekker luchtje ophebben.

Grijp je kans en meld je bij ons aan. Dan vertellen we je, dat je op een leuke manier geld kunt verdienen met veel groeimogelijkheden.

LR zijn producten met “Deutsche Grundlichkeit” in Health en Beauty.

En denkt u, dat is niets voor mij?? Wel dat dachten meerdere collega’s. Zelfs mensen die in de bouw hebben gewerkt of in een kledingzaak. Bij LR maak je kennis met collega s uit allerlei branches, die op de een af andere manier warm liepen voor LR. Velen zijn met hun vaste banen gestopt en zijn zo enthousiast over LR, dat ze alleen LR als inkomstenbron hebben.

Het zijn blijde, vrolijke en vitale collega s die met veel enthousiasme in het leven staan. Dat wil toch iedereen, met plezier je werk verrichten.

Je eigen agenda indelen, meer vrije tijd voor je gezin en liefhebberijen en toch goede verdienste hebben. Het mooie is dat je overal in getraind gaat worden en je geholpen wordt om je baan met veel plezier te verrichten.

Hou je ervan om met mensen om te gaan en wil je wel eens iets anders proberen in je leven?

Dan is hier je kans. Meld je nu aan Henk en ik (Rita) komen graag bij je langs om je het LR verhaal uit te leggen en wat jouw mogelijkheden zijn. Dat is natuurlijk Vrijblijvend. Want je bent voor ons wel belangrijk en we laten je kwaliteiten wel stralen.

Wij zijn blij met jou als collega en heten je van harte welkom. . Durf de stap te nemen voor verandering. Wat kan je gebeuren.?? Velen gingen je voor en roepen nu.. had ik dit maar eerder geweten en gedaan…

Wacht nu niet langer, neem contact met ons op:

www.lrworld.com/creativecare