Gezondheid en bewegen

Laatst zat ik na te denken en keek om mij heen en dacht, wat word het ons toch allemaal makkelijk gemaakt. We hoeven bijna niets of weinig te doen om toch de dingen voor elkaar te krijgen die we willen. En dan heb ik het over de supermarkt, post, pizza, webwinkels, enzovoort. We hoeven niet meer in beweging te komen om de dingen te ontvangen die we willen. Door deze ontwikkelingen komen mensen niet veel meer uit hun stoel om te bewegen.

En dit begint al op jonge leeftijd. We worden gedragen door onze ouders of in een wandelwagen, achter op de fiets of bij de juf of ouder in een fietskar. We worden door onze ouders met de auto naar school of clubs of vrienden gebracht, zelfs al is de school om de hoek. Boodschappen doen we met de auto.

Kijk eens om je heen hoeveel mensen een scootmobiel of rollator hebben. Begrijp me goed fijn voor deze mensen die er één hebben dat ze toch onder de mensen komen. Alleen heb ik het idee dat bewegen op de tweede plek komt. Zelfs als ik bij een prullenbak de afval naast de prullenbak vind, denk ik wel eens, men is nog te beroerd om een stap te zetten om het op te pakken en het in de prullenbak te deponeren. Men is zo verwend met alle moderne technieken dat men ook lui is geworden.

Wij hebben benen gekregen om te lopen, zelf al op jonge leeftijd was het normaal om zondags naar opa en oma te wandelen. Dragen?? Waarom denk je dat je benen hebt gekregen? Dat was er niet bij. Naar school gingen we lopen. We fietsten 18 kilometer naar school voortgezette onderwijs en terug in weer en wind. We hadden nog niet de luxe van een mobiel en hadden  we met vrienden afspraken dan moesten we er echt naar toelopen of fietsen. Op de lagere school hand in hand in de rij gingen we wandelen naar het bos, om daar alles te ontdekken wat de natuur ons bracht.

Het belangrijkste was, bewegen en gezonde lucht.  Als we kleding gingen kopen was het echt winkelen in de stad. Auto hadden we niet. We liepen van de bushalte of het station naar de stad Tussen de middag vanuit school haalde ik brood bij de bakker en liep weer naar huis om dan te eten. De dagelijkse boodschappen werden gehaald in verschillende winkeltjes per voet of per fiets. Supermarkten had je toen nog niet.

De was werd met de hand gedaan en ging in de wringer. Mijn vader deed de groentetuin en als het voorjaar was werd die 3 spa gespit. Elke maandag gingen vloerkleden naar buiten over de schutting en werden ze driftig geklopt met de mattenklopper door mijn moeder. Het hele huis stond dan op de kop alles in de sop en gepoetst. (topsport) Mensen die slecht ter been waren liepen toch nog met een stok en dit kwam dan door al het harde werken. In deze welvaart zijn mensen vaak ziek door de welvaart.

Mijn opa ging elke dag op de fiets naar zijn werk en dat was soms 50 kilometer heen en terug. (Dit was géén elektrische fiets!) Als er extra geld was werd er eerst gekeken of hij een nieuwe fiets nodig had.

De huisarts als hij zijn ronde deed, kwam op de fiets. Moeders hadden vaak naast hun huishouding ook nog de was van Piet of een ander poetshuis of herstelwerkzaamheden om wat bij te verdienen.  Ja de vrouwen waren toen ook al twee verdieners en hadden daarnaast hun eigen huishouding en kinderen. Zelfs als een buurvrouw geen borstvoeding kon geven werd het buurtkindje ook aangelegd en voedde ze twee kinderen. Buurtplicht was er ook nog dat je mekaar hielp zelfs van de geboorte tot de dood en tussendoor hielp iedereen elkaar.

De arbeid op het land of in de bouw waren nog niet van alle gemakken voorzien, maar door het zware werk verbranden we ook alles beter, wat beter voor het lichaam was.

Tegenwoordig is het veel zittend werk en alles wat we doen van alle gemakken voorzien. Mannen en vrouwen werken vaak buitenhuis en moeten in alle stress de kinderen ook nog heen en weer rijden. Daarnaast word er vaak gemakkelijk gegeten wat niet altijd gezond is. En daarna snel naar de sportclub of fitness om al onze pondjes als een idioot er van af te trainen.

Scholen krijgen de kinderen vaak geen gymles meer en elke dag zitten ze op de bank met koekjes of chips voor de flatscreen of achter computer of mobiel. Hutten bouwen is er niet meer bij of slootje springen of bomen klimmen. Straatspelen zoals stoeprand stand in de bal, boomtikkertje, verstoppertje, ballen, touwtje springen, hinkelen of elastieken. In de pauze deden de leraren dit met ons, zelfs verspringen of met gymnastiek slagbal.

Wat is de tijd veranderd.. Ja, veel zaken zijn het ons gemakkelijk gemaakt, maar niet alles in zijn voordeel. Vooral wat bewegen betreft, lichamelijk en geestelijk zijn er velen die gestresst zijn of een burn-out hebben. We laten ons leven en iedereen heeft het druk druk druk. Zucht. Wat doen we onszelf aan. De wachtkamers bij de huisartsen zitten vol. Pas was ik op bezoek bij een familielid die in het ziekenhuis lag. Ik kon nog net parkeren. Wat word hier gratis weggegeven, dacht ik?  Het is zo verschrikkelijk druk. Moet iedereen nog een APK voor de kerst halen??

Wat moeten we eigenlijk? Leggen we het “moeten” ons zelf zo op? Word er zoveel van ons verwacht? Of leggen we dat onszelf ook op?? Geen tijd om te relaxen? Want zelfs op vakantie gaan geeft nog stress. De één wil nog verder en duurder dan de ander op vakantie. We eten een snelle hap maar waarom niet een gezonde hap? En weet je, kinderen maar ook u hebben benen gekregen van onze lieve heer wat een functie heeft. Namelijk lopen. Kom in beweging. Als je niet meer kunt lopen door de welvaart, dan is het te laat en wil je het wel graag weer. Begin nu en zorg goed voor uzelf. Lichamelijk en geestelijk.

Weet je, vroeger waren de mensen nog niet zo gek. Ze werkten hard. Gezin stond op nummer één en we hielpen elkaar en het was allemaal veel relaxter. Kinderen hadden gezonde rode toeten van het buitenspelen.

Welvaart?…. zijn we er echt op vooruit gegaan?? 

Rita van Dijk
Gezondheidscentrum Kos

Lyme en bewegen

Zoals ik in mijn vorige stuk schreef is voeding, maar ook bewegen erg belangrijk. Nu hoef je geen topsport te presteren. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden waar je je lichaam ook kunt ontzien en toch bewegen.

Er kwam bij mij en vele cliënten een tijdstip dat bewegen zoveel van ons lichaam vroeg dat je bij de gedachte al moe werd. Het ging niet om het niet willen maar het gewoonweg niet kunnen.

Als ik ’s morgens mijn bed uit kwam had ik 2 uur de tijd nodig om een beetje mens te worden. Ik noemde dit altijd mijn warming-up. Probeerde altijd positief te blijven, maar er waren dagen bij dat ik zoiets had, laat me hier maar liggen.

Aan de overkant van de straat van mijn huis was een bedrijf gevestigd dat Slender You  heette. Soort van bewegende ligbanken had. Misschien kent u het. Het is eigenlijk bedoeld om zwaardere mensen van hun kilo s af te helpen of fit te blijven. Voor mij was het een uitkomst om toch te bewegen.

Ik noemde dat altijd passief actief zijn. Ik begaf me moeizaam en met veel pijnen naar de overbuurman. De banken zijn bewegingsapparaten die jou benen en lijf laten bewegen zonder dat je zelf hier voor hoeft in te spannen. Dat was voor mij de oplossing. Toch bewegen zonder inspanning aangezien ik zoveel pijn had en zo ontzettend moe was.

Daarna was ik gewoon 2 uur van de leg, want er gebeurde wel veel met mijn lijf. De banken bewogen wel mijn benen omhoog en weer naar beneden. Doodop was ik erna, maar wel voldaan omdat ik wel geprobeerd had op mijn manier in beweging te komen.

Ook mijn cliënten hebben moeite om hun bed uit te komen. Toch adviseer ik  om wel het ritme van de dag te proberen te handhaven. Soms is het weinig al is het maar ’s morgens toch aan de ontbijttafel te zitten te douchen aan te kleden en dan weer naar bed. Het dag en nacht ritme is wel belangrijk om deze te behouden, zelfs al zijn het kleine stapjes. Later als de behandeling vordert kun je de straat op en neer wandelen. Weer twee weken verder een blokje om. Of te gaan zwemmen. Aangezien het liggen in het water je lichaam in beweging is. Soms komen fysiotherapeuten aan huis, om cliënten die weinig of niets meer kunnen toch met oefeningen op het bed in beweging te brengen.

Toch is bewegen voor velen een grote opgave. Dus beging met kleine stapjes en bouw het op. Geef het de tijd hoe moeilijk het ook is. Te veel ontmoedigd als je het niet kunt. Dus neem kleine stapjes en bouw het rustig op en dan niet in minuten maar in dagen.

Het is zo verdrietig als je nog zoveel wilt en je lichaam laat je in de steek. Mensen in de omgeving hebben geen flauw idee wat dit met een Lyme-patiënt doet. Velen raken geïsoleerd, zijn afhankelijk van familie of vrienden. Werk kunnen ze vaak niet meer verrichten, terwijl  ze afhankelijk zijn van hun inkomen. En als je dan niet geloofd word, of testen zijn negatief, kun je je voorstellen wat dit met iemand doet.

De cliënt trekt zich terug en voelt zich niet begrepen of serieus genomen. Voelt zich erg ziek en soms enorme onmenselijke pijnen en dan word er tegen je gezegd, dat het tussen de oren zit. 

De ziekte is al verschrikkelijk,  maar niet gehoord worden…

Het is niet voor niets dat er mensen zijn die zich daardoor enorm eenzaam en alleen voelen zich daardoor terugtrekken en in een isolement terecht komen. Je wilt niet altijd horen dat het tussen de oren zit, je aanstelt. En geloof me.. door deze opmerkingen ga je twijfelen aan jezelf. Toch weet je dat er iets is waar je niet je vinger op kunt leggen want je voelt je  lijf toch?! En die slopende vermoeidheid?

Ik zeg altijd, blijf luisteren naar je buik gevoel, want Lyme is een sluipmoordenaar.

Heb je vragen? Wil je meer weten?
Neem contact met me op:

Lyme en Voeding

Voeding is iets wat in de gezondheidszorg gelukkig steeds vaker belangrijk gevonden word. Iedereen weet dat suikers niet goed zijn voor ons lichaam. Iemand zei eens, het maakt ons dom .

Je word futloos, zwaar, geen zin meer in dingen te doen, depressief en je  gaat zitten. Ook je hersenen geven signalen van….” vandaag even niet”. Eerst krijg je een Boost, daarna kak je in. Eenmaal verslaafd aan suiker vragen onze darmen steeds meer suiker.

Vandaar dat je ook ziet bij mensen die graag willen afvallen, ze dit niet volhouden, want 1 keer toch iets eten waar suiker inzit, vraagt je lichaam steeds meer om suiker. Het werkt echt verslavend. Lees maar eens de etiketten erop na, dan zul je schrikken waar overal suikers of toegevoegde stoffen inzitten. Of hoe mooi ze het op de etiket verbloemen door een prachtige andere naam eraan te geven. Het is net medicijnen, als je de bijsluiter leest, wil je de medicijnen niet meer.

Waar we jaren geleden in het ziekenhuis allerlei diëten voorgeschoteld kregen,  voor diabetes, cholesterol, vetarm, natriumarm en nog vele andere aandoeningen, krijg je nu een lijst dat je mag kiezen wat je wilt eten en kun je kiezen tussen een aantal recepten. Er word niet meer rekening gehouden met de kwaal die je op dat moment hebt. 

Met verbazing hoorde ik een patiënt aan, dat na een zware darmoperatie, gewoon direct normale voeding mocht eten. Verschil met jaren geleden was eerst vloeibaar en daarna langzaam opbouwen tot vast voedsel.

Eigenlijk simpel nadenken zegt toch al dat je direct vast voedsel niet kunt verdragen. Waar artsen een halve pagina leerde tijdens hun opleidingen over voeding is het bij diëtisten vaak het voedingscentrum gekoppeld aan grote voedsel concerns Diëtisten geven soms lijsten aan patiënten waar mijn mond wel eens van open valt. 

Iemand zei eens tegen mij, maar de dokter zegt dat ik best een taartje mag eten.
Ja, geen probleem, dan spuit je toch iets meer insuline. 
En natuurlijk is het ook wel lastig, want de ene wetenschapper zegt dit en de andere dat.
Ik zeg altijd, wie betaald de wetenschapper?

Op de social media komen allerlei etensmiddelen voorbij wat biologisch is of 30 procent minder suiker in zit of andere termen die goed voor je gezondheid zijn. Allemaal leuk en aardig, maar suiker is echt een grote boosdoener voor alle ziektes.

Ook bij de ziekte van Lyme is suiker een trigger, maar ook junkfood, alcohol en alles wat onze lieve Heer verboden heeft.

Mijn advies, blijf bij je gezonde verstand. Als je een wortel uit de grond trekt, dan weet je en eet je een wortel, dus zonder toegevoegde suikers, puur natuur.

Dus eet je jezelf ongezond en je levensstijl is feestjes van vrijdagavond tot maandagochtend, dan vraag je te veel van je lijf. En hoe slechter jij je voelt hoe meer feestje voor de Borrelia. Hij vind het heerlijk om dan in je lijf te huishouden.

Dus als er eenmaal geconstateerd is dat je de ziekte van Lyme hebt, is het raadzaam om je eetgewoontes en je levensstijl ook hier op aan te passen. Je leven lang.

www.gezondheidscentrumkos.nl
Onderzoek, Behandelen, Lezingen, Lymecoach

Lyme en co-infectie’s

Waar sommige artsen niets of weinig over de ziekte van Lyme weten, zijn er ook therapeuten die na 1 dag studie zich Lyme specialist noemen. Beiden is te betreuren.
Je moet je toch wel jaren in de materie verdiepen om deze zeer complexe ziekte te begrijpen. En nog leer je elke dag.De Borrelia bacterie is een zeer intelligente bacterie en gedraagt zich als een Kameleon.

lyme

Reguliere artsen hebben vaste protocollen en handelen daar ook naar. Heb je hoofdpijn dan krijg je daar een pilletje voor. Als de volgende patiënt hoofdpijn heeft krijgt deze het zelfde pilletje. Bij wijze van spreken.

De ziekte van Lyme is een zeer complexe ziekte en dus moet de cliënt in zijn geheel bekeken worden. Want wat voor de ene cliënt geld hoeft bij de andere niet zo te zijn.

Bij de ziekte van Lyme komen vele co-infecties voor.

Reumatische klachten, Neurologische klachten, huidklachten, andere bacteriën die meekomen en zo veel meer. De ene cliënt heeft reumatische klachten, candida, mycoplasma, terwijl weer een andere cliënt Neurologische klachten heeft in lichte vorm.. Terwijl een andere klachten heeft in een zo een erge vorm, dat je denkt: Heb ik hier nu met een psychiatrische patiënt te maken? Weer een andere cliënt heeft enorme huidklachten..

Terwijl een reguliere chirurg op een ILADS congres vertelde over een patiënt die artrose had en hij de vingerkootje opereerde de spirocheten uit het weefsel kwamen (bleek na microscopisch onderzoek), maar de patiënt geen spirocheten in het bloed had. (laten we het dan even niet over de niet betrouwbare testen hebben)
Dus hier zie je al een aantal verschillende Lyme patiënten die niet allemaal de zelfde symptomen hebben, hoe complex de ziekte van Lyme is en behandeld moet worden.

Een vrouwelijke arts die vertelde (daar heb ik meerdere filmpjes gezien) dat een kindje van 2 jaar wegkroop onder de tafel. Bang voor de ouders. Dit kindje had neurologische angsten, want de Borrelia tast ook de hersenen aan. Als klein kind kon ze niet verwoorden wat ze had.. De arts hamerde er op deze kinderen geen antidepressiva te geven, maar te testen op Lyme.

Er zijn ook cliënten met suïcide gedachten. Ouders die hun kinderen op deze manier werden afgenomen, of met school inspectie te maken krijgen omdat de kinderen te ziek zijn om naar school te gaan. Jonge tieners aangezien worden dat ze eetstoornissen hebben (anorexia) terwijl deze jongeren de ziekte van Lyme hebben, niet kunnen eten omdat hun lichaam het niet verdraagt. Zo ziek zijn ze.

De ziekte van Lyme is dus niet even een pilletje erin en hup, het gaat wel over. Nee, de ziekte van Lyme is een ziekte die erg serieus moet worden genomen. Spijtig dat er niet altijd zo naar gekeken word. Want vaak zie je toch niets aan de buitenkant. Testen zijn negatief.. Dus het zal wel tussen de oren zitten.
Nee, het zijn hele zieke mensen.

www.gezondheidscentrumkos.nl
Rita van Dijk

Onderzoek
Behandelingen
Lezingen
Lymecoach

De ziekte van Lyme is een sluipmoordenaar

lyme

De ziekte van Lyme is een sluipmoordenaar

Heb je een heerlijke wandeling gemaakt in het bos? Of heb je op je kop in de tuin gewerkt? Kijk jezelf dan altijd goed na op teken. Lyme is een sluipmoordenaar.

Angst hebben en niet meer in het bos durven wandelen is niet nodig want zoals je in mijn vorige blog hebt gelezen kun je de ziekte van Lyme op verschillende manieren oplopen en niet alleen van een besmette teek.

Dieren
Ook de hond en de kat regelmatig napluizen is niet verkeerd. Dieren kunnen er ook goed ziek van worden. Teken zitten niet in hoge bomen, maar in het hoge gras en struiken. Dieren vinden het heerlijk te struinen door het groen, maar angst voor Lyme is niet de reden om  de dieren weg te doen. Dieren hebben een  positieve invloed op onze gezondheid, denk aan bloeddruk, stress, hulphond, rust, maatje, eenzaamheid enzovoort.

Ziekte van Lyme is een sluipmoordenaar.
Langzaam tast het vele organen aan. Daar kunnen jaren overheen gaan. Als je direct een antibioticakuur van je arts krijgt, krijgt Lyme geen kans om zich te manifesteren in je bloedbanen. In de bloedbanen vermenigvuldigen de bacteriën zich en komen zo in je bloedcellen terecht en zo weer in je organen.

Laat je niet wijs maken dat na 6 behandelingen je van de Lyme af bent, nadat je weken de Borrelia al in je lichaam hebt. Je komt nooit meer van de ziekte van Lyme af. Wel kun je het zo behandelen dat je een normaal leven kunt leiden. Hij blijft altijd latent aanwezig. Bij minder in je weerstand, bijvoorbeeld door stress, ziekte, ongeval, operatie, partner verlies of trauma KAN hij weer de kop opsteken.

Terugslag
Vaak bij langdurige antibiotica zie je dat mensen wel wat opknappen, maar na lange tijd krijgen mensen weer een terugslag. 1 jaar behandeling zou beter zijn, alleen dan is je darmflora niet meer je van het. Artsen schrijven daarom je ook geen jaar lang Antibiotica voor.

Gelukkig zijn er andere natuurlijke  middelen die de Borrelia ook kunnen aanpakken. Samenwerking tussen regulier en Complementair zou fantastisch zijn.

Partner
In de reguliere sector krijgt alleen de patiënt Antibiotica, maar niet de partner. Zouden de testen betrouwbaar zijn en je de partner ook testen, vinden ze ook de Borrelia in het bloed. Het is namelijk seksueel overdraagbaar. Als je een partner hebt is het erg verstandig om beiden in behandeling te gaan. Dit om elkaar niet telkens te besmetten.

Dan is het toch handig dat moeder natuur ons natuurlijke producten geeft, die beide partners kunnen gebruiken om dit aan te pakken.

Wil je graag weten of je besmet bent of niet door de Borrelia bacterie?
Laat dan bij mij een Levend Bloed Analyse doen.

www.gezondheidscentrumkos.nl

Onderzoek, Behandelingen, Lezingen, Lymcoach

De ziekte van Lyme is het hele jaar aanwezig

Voor de teek, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken, word meestal pas voor gewaarschuwd als het voorjaar weer begint. Helaas is de teek het hele jaar door aanwezig . We hebben te warme winters. Ze zijn misschien niet zo actief bij koude dagen, maar ze zijn er wel.

Ook word er vaak gemeld dat je de ziekte van Lyme alleen kunt krijgen van een teek. De ziekte van Lyme kun je echter op verschillende manieren krijgen
(volgens ILADS congres 2012):

* Het is overdraagbaar van moeder op kind tijdens de zwangerschap

* Bloedtransfusie

* Seksueel overdraagbaar (De Borrelia bacterie is een spirocheet. Syfilis is ook een spirocheet en ook overdraagbaar.)

* Voeding (rauw bloederig vlees of rauwe melk, de koe of rund word ook gebeten)

* Niet alleen de teek, maar ook van de mug, mijt, vlo, dazen enzovoort. Dus alles wat steekt en bijt, daar kun je de ziekte van Lyme van krijgen.

lyme

Bloedtesten

Bij de reguliere bloedtesten, word je getest op antistoffen. Je kunt wel Lyme hebben maar dat je geen antistoffen aanmaakt. De test wijst dan uit dat het negatief is, terwijl je dus dan wel Lyme kunt hebben.

Er word vaak gezegd als je gebeten word, maak een kring met een stift om de beet en als je dan een rode kring krijgt, ga dan naar de arts. Mijn advies als je gebeten word vraag meteen antibiotica bij de arts. Want niet iedereen krijgt een rode kring en kan wel besmet zijn. Hoe sneller je erbij bent hoe beter.

De ziekte van Lyme kan latent aanwezig zijn en zelfs na vele jaren, als je minder in je weerstand zit, opeens de kop opsteken.

Vaak weten mensen niet eens dat ze gebeten zijn of zijn het na jaren vergeten. Heb je allerlei verschillende kwalen en allerlei onderzoeken gehad, waarbij de artsen niets kunnen vinden? Laat je dan testen op Lyme. Laat je je testen in een ziekenhuis en er komt negatief uit, maar blijf je allerlei kwalen houden waar je geen vinger op kunt leggen. Laat dan een Levend Bloed analyse doen. Bij een Levend Bloed Analyse kun je zelf meekijken op een computerscherm wat er zich in het bloed afspeelt. (zie op mijn site onder Levend Bloed Analyse)

Rita van Dijk. 12 november 2019

www.gezondheidscentrumkos.nl

Onderzoek, Behandelingen, Lezingen, Lymecoach

De ziekte van Lyme

Over de ziekte van Lyme is al veel gepraat, geschreven en in de media gebracht.

De meeste wetenschappers, artsen en therapeuten zijn er over eens, dat de ziekte in een zo vroeg stadium dient te worden behandeld ter voorkoming van ernstige chronische klachten. Op de manier waarop dit gedaan moet worden is men echter verdeeld, waarbij de patiënt niet gebaat is. Wij hopen u wat meer duidelijkheid te kunnen geven in deze duizelingwekkende informatie, die zoal de huiskamer is binnen gestroomd.

De ziekte van Lyme

De ware aard van deze spiraalvormige bacterie, en de schade die hij met zijn biotoxinen teweeg brengt, wordt door de meeste artsen nog niet doorzien.

De ziekte van Lyme – of liever: borreliose – wordt veroorzaakt door de spirocheet Borrelia burgdorferi (Bb).

Lyme-borreliose kan in Europa, behalve door Borrelia burgdorferi ook worden veroorzaakt door Borrelia afzelii (uiting huidmanifestaties en Borrelia garinii neurologische uitingsvormen).

Ook al is de ziekte van Lyme in Nederland inmiddels een erkende beroepsziekte, ook hier hanteert men met de ingesleten misvatting als zou de Borrelia bacterie zich uitsluitend via een tekenbeet verspreiden.

Behalve door welke teek dan ook, wordt Lyme verspreid door muggen, vlooien en mijten, via zowel horizontale -, als congenitale overdracht van mens tot mens en zelfs via voedsel. Volgens ILADS congres 2012

Risicogroepen voor de ziekte van Lyme zijn medewerkers van Staatsbosbeheer, plantsoendiensten, waterschappen, brandweer, politie, universiteiten (biologen, natuurbeschermingsorganisaties, campings, bungalowparken en maneges, enzovoort.

Misvattingen

Door vele misvattingen wordt de ziekte van Lyme – Borreliose – vaak niet als zodanig herkend, maar abusievelijk gediagnosticeerd als depressie, chronische vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, een psychiatrische stoornis enzovoort.

Of de ziekte van Lyme wordt gevat in een andere term die de aard van de desbetreffende symptoom verzameling vanuit een lange lijst van ziektebeelden het dichtste benadert. (met minstens 368 imitaties)

Dit leidt tot een gevaarlijke onderrapportage van wat inmiddels rustig een wereldwijde Borreliose – epidemie mag heten.

In feite kan een Lyme besmetting vele jaren latent zijn, om door de trigger van een andere infectie, een ongeluk, stress, een emotionele schok, of aspartaam gebruik plotseling actief te worden.

Ook kan Lyme na zelfs de meest intensieve antibioticakuur onverwacht weer in alle hevigheid terugkeren. (bron: Vakblad arts, therapeut & Apotheker)

Meer info vind je in het boek:
Lyme, de verzwegen epidemie van Rita Kos en Philip Kielman.

www.gezondheidscentrumkos.nl

GezondheidscentrumKos; voor Onderzoek, ..Behandelingen.. en lezingen.

#Lyme #epidemie #borreliose #borrelia

Bron: Arts & Apotheker. (Tijdschrift voor hedendaagse complementaire geneeskunde)

Water is belangrijk, toch??

Wist je dat water heel belangrijk is voor ons?
Hieronder een kleine opsomming:

Hersenen bestaan voor 75 procent uit water.

Bloed bestaat voor 92 procent uit water.

Beenderen bestaan voor 22 procent uit water.

Spieren bestaan voor 75 procent uit water.

Hersencellen bestaan voor 82 procent uit water.

Je hersenen wegen gemiddeld 1200 gram waarvan 200 gram uit zuiver hersenen bestaat – de rest is water.

Matig vochtverlies kan hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Je hebt water nodig om te kunnen uitademen.

Water in het lichaam regelt je lichaamstemperatuur.

Water helpt om gif- en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Op warme dagen verlies je door transpiratie tot 16 glazen aan vocht per dag.

Dorst duidt op een toestand van vochtverlies.

Water is belangrijk. Wanneer je niet genoeg drinkt, dan kan dat leiden tot een droge en jeukerige huid, tot gevoelens die variëren van lusteloosheid tot slapeloosheid, en vermoeidheid.

Vochtverlies veroorzaakt op lange termijn hoge bloeddruk , een slechte bloedcirculatie, een slechte spijsvertering, een verminderde nierfunctie en een trage lichaamsactiviteit en trage lichaamsprocessen.

Licht vochtverlies vertraagt de stofwisseling in ons lichaam tot zelfs 3 procent.

Water is dus van levensbelang. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt.
Per 24 uur 1,5 tot 2 liter.
Koffie, thee en frisdranken tellen niet mee. Het gaat om puur water.

Heb je vragen?

Spreekbeurt over Lyme

lyme

Enige tijd geleden heeft een jonge dame op de basisschool een spreekbeurt over Lyme gehouden. Zij stuurde me de inhoud toe. Ze heeft het pakkend verwoord. Ik wil het jullie dan ook niet onthouden.

Hallo allemaal,
ik wil mijn spreekbeurt graag houden over de ziekte van Lyme. Dit onderwerp heb ik gekozen omdat ik zelf ook de ziekte van Lyme heb en er graag meer over wil vertellen.
Jullie ga ik over de volgende zaken vertellen. Hebben jullie vragen, dan mag dat.

  • Wat is Lyme?
  • Hoe is Lyme ontstaan?
  • De klachten
  • Over Gezondheidscentrum KOS
  • Vragen

Wat is Lyme?

Lyme is een ziekte van de Borelia bacterie. De meeste mensen denken dat het alleen van een tekenbeet van een besmette teek kan komen maar je kunt het ook krijgen van besmet bloed, steekdieren(volgens sommige wetenschappers) en seks. Verder is het overdraagbaar van moeder op kind net als bij aids. Het is een ziekte die het immuun systeem langzaam uit zet.

Per jaar worden ongeveer 1,2 miljoen mensen gebeten door een teek. Veel mensen hiervan krijgen de ziekte van Lyme. Vaak ontstaat er een rode plek en/of rode ring. Dit is lang niet in alle gevallen zo. Ook zijn er veel mensen die niet weten dat zij zijn gebeten door een teek.
De bacterie kan zich al na een paar dagen in het lichaam verspreiden. Mensen krijgen vaak een ziek gevoel tussen 1 of 3 weken na de tekenbeet. Het lijkt dan net alsof ze de griep hebben. Als je langer lyme hebt en niet wordt behandelt kun je heel erg ziek worden en zelfs in een rolstoel terechtkomen.

Hoe is Lyme ontstaan?

De ziekte van Lyme is al heel oud. Wat Amerikaanse onderzoekers ontdekten tijdens hun onderzoek was dat op een bepaald moment de ziekte van Lyme veel erger leek te worden dan eerst. Ze vroegen zich af hoe dat kwam. Ze kwamen erachter dat de ziekere mensen het eerst werden gezien vlakbij een eiland in Amerika waar een militair laboratorium was. Hier werden onderzoeken gedaan voor biologische oorlogsvoering. Hier werden proeven gedaan hoe men bacteriën in kan zetten om mensen ziek te maken. Hier werd uitvoerig met teken geëxperimenteerd.

Rond 1975 werden veel schoolkinderen ziek die op schoolreisje waren geweest. Het bleek dat de kinderen allemaal in hetzelfde gebied waren geweest. In een natuurgebied in Long Island en Conneticut het plaatsje waar de kinderen waren geweest heet Olde-Lyme. Veel kinderen kregen hoge koorts en later reuma. De onderzoeker die ontdekte dat deze ziekte door de borrelia bacterie werd veroorzaakt heette: Burgdorfer. De naam Lyme komt dus van de plaats Olde Lyme en de bacterie is genoemd naar de ontdekker hiervan. De Borrelia Burgdorfie.

De klachten

De meeste klachten zijn hoofdpijn, heel erg moe zonder reden en zelfs hart klachten en last van spieren kunnen een teken van Lyme zijn. Ik had eerst heel vaak hoofdpijn en geen concentratie. Dat is nu veel en veel minder. Er zijn wel meer dan 300 klachten die een teken van Lyme kunnen zijn.

Over gezondheidscentrum KOS

Gezondheidscentrum KOS is de plek waar ik mijn levend bloed analyse heb gehad. Door Rita Kos. Ik vroeg aan Rita hoe ze op het idee is gekomen om dit centrum te openen.
Rita: ”Ik heb zelf erg veel last gehad van de ziekte van Lyme. Mijn dokter wist niet wat het was. Ik had veel spierklachten ook was ik heel vergeetachtig. Toen ik acht was ben ik zelfs een keer even verlamd geraakt. Soms was ik gewoon bang dat ik slapen ging en niet meer wakker werd. Gelukkig had ik toen ik 48 was een levend bloed analyse gehad toen was ik er achter gekomen dat ik Lyme had.´´

Ik kreeg de volgende vragen:
> Noem eens 3 klachten.
Hoofdpijn, moe, spierklachten en hartklachten.
> Wie is Borrelia Burgdorferi?
De ontdekker van de bacterie

Tot zover haar spreekbeurt. Goed he?
Ik ben er blij mee. Mocht je deze tekst willen gebruiken voor jouw spreekbeurt, dan mag dat. Heb je nog vragen, dat kun je me altijd een berichtje sturen.
Rita van Dijk

Ben je op zoek naar een leuke bijbaan?

Ben jij op zoek is naar een leuke bijbaan? Of ken je iemand die op zoek is naar een leuke #bijbaan?
Zoek dan niet verder maar solliciteer direct bij mij. Wij hebben #vacatures voor medewerkers in het hele land. #LR
Stuur me een bericht, dan kunnen we onder het genot van een bakje koffie kijken of het iets voor je is.

zoek je een leuke bijbaan?

Met veel enthousiasme word ons verteld over LR..
Over hou je je eigen bedrijf kunt starten in je eigen tijd..of als bijbaantje naast je andere werkzaamheden..
LR heeft topproducten met Deutsche Grundlichkeit..
Onderbouwt door artsen en grondig getest.. De naam LR staat ergens voor..

Wil je graag meer weten over LR..? Wil je een andere baan of iets bij verdienen? Kun je goed met mensen omgaan en hou je van kwaliteitsproducten..
Word je al nieuwsgierig en wil je je eigen agenda inplannen..  
Trainingen en ondersteuning gratis..

kortom Laat het ons weten en neem contact met ons op…
Mijn man Henk en ik Rita komen het graag vrijblijvend bij je vertellen..

Ik weet zeker dat je denkt…Dit had ik al veel eerder moeten doen.. We willen je graag welkom heten bij ons team van LR..