Lyme en bewegen

Zoals ik in mijn vorige stuk schreef is voeding, maar ook bewegen erg belangrijk. Nu hoef je geen topsport te presteren. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden waar je je lichaam ook kunt ontzien en toch bewegen.

Er kwam bij mij en vele cliënten een tijdstip dat bewegen zoveel van ons lichaam vroeg dat je bij de gedachte al moe werd. Het ging niet om het niet willen maar het gewoonweg niet kunnen.

Als ik ‘s morgens mijn bed uit kwam had ik 2 uur de tijd nodig om een beetje mens te worden. Ik noemde dit altijd mijn warming-up. Probeerde altijd positief te blijven, maar er waren dagen bij dat ik zoiets had, laat me hier maar liggen.

Aan de overkant van de straat van mijn huis was een bedrijf gevestigd dat Slender You  heette. Soort van bewegende ligbanken had. Misschien kent u het. Het is eigenlijk bedoeld om zwaardere mensen van hun kilo s af te helpen of fit te blijven. Voor mij was het een uitkomst om toch te bewegen.

Ik noemde dat altijd passief actief zijn. Ik begaf me moeizaam en met veel pijnen naar de overbuurman. De banken zijn bewegingsapparaten die jou benen en lijf laten bewegen zonder dat je zelf hier voor hoeft in te spannen. Dat was voor mij de oplossing. Toch bewegen zonder inspanning aangezien ik zoveel pijn had en zo ontzettend moe was.

Daarna was ik gewoon 2 uur van de leg, want er gebeurde wel veel met mijn lijf. De banken bewogen wel mijn benen omhoog en weer naar beneden. Doodop was ik erna, maar wel voldaan omdat ik wel geprobeerd had op mijn manier in beweging te komen.

Ook mijn cliënten hebben moeite om hun bed uit te komen. Toch adviseer ik  om wel het ritme van de dag te proberen te handhaven. Soms is het weinig al is het maar ‘s morgens toch aan de ontbijttafel te zitten te douchen aan te kleden en dan weer naar bed. Het dag en nacht ritme is wel belangrijk om deze te behouden, zelfs al zijn het kleine stapjes. Later als de behandeling vordert kun je de straat op en neer wandelen. Weer twee weken verder een blokje om. Of te gaan zwemmen. Aangezien het liggen in het water je lichaam in beweging is. Soms komen fysiotherapeuten aan huis, om cliënten die weinig of niets meer kunnen toch met oefeningen op het bed in beweging te brengen.

Toch is bewegen voor velen een grote opgave. Dus beging met kleine stapjes en bouw het op. Geef het de tijd hoe moeilijk het ook is. Te veel ontmoedigd als je het niet kunt. Dus neem kleine stapjes en bouw het rustig op en dan niet in minuten maar in dagen.

Het is zo verdrietig als je nog zoveel wilt en je lichaam laat je in de steek. Mensen in de omgeving hebben geen flauw idee wat dit met een Lyme-patiënt doet. Velen raken geïsoleerd, zijn afhankelijk van familie of vrienden. Werk kunnen ze vaak niet meer verrichten, terwijl  ze afhankelijk zijn van hun inkomen. En als je dan niet geloofd word, of testen zijn negatief, kun je je voorstellen wat dit met iemand doet.

De cliënt trekt zich terug en voelt zich niet begrepen of serieus genomen. Voelt zich erg ziek en soms enorme onmenselijke pijnen en dan word er tegen je gezegd, dat het tussen de oren zit. 

De ziekte is al verschrikkelijk,  maar niet gehoord worden…

Het is niet voor niets dat er mensen zijn die zich daardoor enorm eenzaam en alleen voelen zich daardoor terugtrekken en in een isolement terecht komen. Je wilt niet altijd horen dat het tussen de oren zit, je aanstelt. En geloof me.. door deze opmerkingen ga je twijfelen aan jezelf. Toch weet je dat er iets is waar je niet je vinger op kunt leggen want je voelt je  lijf toch?! En die slopende vermoeidheid?

Ik zeg altijd, blijf luisteren naar je buik gevoel, want Lyme is een sluipmoordenaar.

Heb je vragen? Wil je meer weten?
Neem contact met me op:

Lyme en Voeding

Voeding is iets wat in de gezondheidszorg gelukkig steeds vaker belangrijk gevonden word. Iedereen weet dat suikers niet goed zijn voor ons lichaam. Iemand zei eens, het maakt ons dom .

Je word futloos, zwaar, geen zin meer in dingen te doen, depressief en je  gaat zitten. Ook je hersenen geven signalen van….” vandaag even niet”. Eerst krijg je een Boost, daarna kak je in. Eenmaal verslaafd aan suiker vragen onze darmen steeds meer suiker.

Vandaar dat je ook ziet bij mensen die graag willen afvallen, ze dit niet volhouden, want 1 keer toch iets eten waar suiker inzit, vraagt je lichaam steeds meer om suiker. Het werkt echt verslavend. Lees maar eens de etiketten erop na, dan zul je schrikken waar overal suikers inzit. Of hoe mooi ze het op de etiket verbloemen door een prachtige andere naam eraan te geven.

Waar we jaren geleden in het ziekenhuis allerlei diëten voorgeschoteld kregen,  voor diabetes, cholesterol, vetarm, natriumarm en nog vele andere aandoeningen, krijg je nu een lijst dat je mag kiezen wat je wilt eten en kun je kiezen tussen een aantal recepten. Er word niet meer rekening gehouden met de kwaal die je op dat moment hebt. 

Met verbazing hoorde ik een patiënt aan, dat na een zware darmoperatie, gewoon direct normale voeding mocht eten. Verschil met jaren geleden was eerst vloeibaar en daarna langzaam opbouwen tot vast voedsel.

Eigenlijk simpel nadenken zegt toch al dat je direct vast voedsel niet kunt verdragen. Waar artsen een halve pagina leerde tijdens hun opleidingen over voeding is het bij diëtisten vaak het voedingscentrum gekoppeld aan grote voedsel concerns Diëtisten geven soms lijsten aan patiënten waar mijn mond wel eens van open valt. 

Iemand zei eens tegen mij, maar de dokter zegt dat ik best een taartje mag eten.
Ja, geen probleem, dan spuit je toch iets meer insuline. 
En natuurlijk is het ook wel lastig, want de ene wetenschapper zegt dit en de andere dat.
Ik zeg altijd, wie betaald de wetenschapper?

Op de social media komen allerlei etensmiddelen voorbij wat biologisch is of 30 procent minder suiker in zit of andere termen die goed voor je gezondheid zijn. Allemaal leuk en aardig, maar suiker is echt een grote boosdoener voor alle ziektes.

Ook bij de ziekte van Lyme is suiker een trigger, maar ook junkfood, alcohol en alles wat onze lieve Heer verboden heeft.

Mijn advies, blijf bij je gezonde verstand. Als je een wortel uit de grond trekt, dan weet je en eet je een wortel, dus zonder toegevoegde suikers, puur natuur.

Dus eet je jezelf ongezond en je levensstijl is feestjes van vrijdagavond tot maandagochtend, dan vraag je te veel van je lijf. En hoe slechter jij je voelt hoe meer feestje voor de Borrelia. Hij vind het heerlijk om dan in je lijf te huishouden.

Dus als er eenmaal geconstateerd is dat je de ziekte van Lyme hebt, is het raadzaam om je eetgewoontes en je levensstijl ook hier op aan te passen. Je leven lang.

www.gezondheidscentrumkos.nl
Onderzoek, Behandelen, Lezingen, Lymecoach

Lyme en co-infectie’s

Waar sommige artsen niets of weinig over de ziekte van Lyme weten, zijn er ook therapeuten die na 1 dag studie zich Lyme specialist noemen. Beiden is te betreuren.
Je moet je toch wel jaren in de materie verdiepen om deze zeer complexe ziekte te begrijpen. En nog leer je elke dag.De Borrelia bacterie is een zeer intelligente bacterie en gedraagt zich als een Kameleon.

lyme

Reguliere artsen hebben vaste protocollen en handelen daar ook naar. Heb je hoofdpijn dan krijg je daar een pilletje voor. Als de volgende patiënt hoofdpijn heeft krijgt deze het zelfde pilletje. Bij wijze van spreken.

De ziekte van Lyme is een zeer complexe ziekte en dus moet de cliënt in zijn geheel bekeken worden. Want wat voor de ene cliënt geld hoeft bij de andere niet zo te zijn.

Bij de ziekte van Lyme komen vele co-infecties voor.

Reumatische klachten, Neurologische klachten, huidklachten, andere bacteriën die meekomen en zo veel meer. De ene cliënt heeft reumatische klachten, candida, mycoplasma, terwijl weer een andere cliënt Neurologische klachten heeft in lichte vorm.. Terwijl een andere klachten heeft in een zo een erge vorm, dat je denkt: Heb ik hier nu met een psychiatrische patiënt te maken? Weer een andere cliënt heeft enorme huidklachten..

Terwijl een reguliere chirurg op een ILADS congres vertelde over een patiënt die artrose had en hij de vingerkootje opereerde de spirocheten uit het weefsel kwamen (bleek na microscopisch onderzoek), maar de patiënt geen spirocheten in het bloed had. (laten we het dan even niet over de niet betrouwbare testen hebben)
Dus hier zie je al een aantal verschillende Lyme patiënten die niet allemaal de zelfde symptomen hebben, hoe complex de ziekte van Lyme is en behandeld moet worden.

Een vrouwelijke arts die vertelde (daar heb ik meerdere filmpjes gezien) dat een kindje van 2 jaar wegkroop onder de tafel. Bang voor de ouders. Dit kindje had neurologische angsten, want de Borrelia tast ook de hersenen aan. Als klein kind kon ze niet verwoorden wat ze had.. De arts hamerde er op deze kinderen geen antidepressiva te geven, maar te testen op Lyme.

Er zijn ook cliënten met suïcide gedachten. Ouders die hun kinderen op deze manier werden afgenomen, of met school inspectie te maken krijgen omdat de kinderen te ziek zijn om naar school te gaan. Jonge tieners aangezien worden dat ze eetstoornissen hebben (anorexia) terwijl deze jongeren de ziekte van Lyme hebben, niet kunnen eten omdat hun lichaam het niet verdraagt. Zo ziek zijn ze.

De ziekte van Lyme is dus niet even een pilletje erin en hup, het gaat wel over. Nee, de ziekte van Lyme is een ziekte die erg serieus moet worden genomen. Spijtig dat er niet altijd zo naar gekeken word. Want vaak zie je toch niets aan de buitenkant. Testen zijn negatief.. Dus het zal wel tussen de oren zitten.
Nee, het zijn hele zieke mensen.

www.gezondheidscentrumkos.nl
Rita van Dijk

Onderzoek
Behandelingen
Lezingen
Lymecoach

De ziekte van Lyme is een sluipmoordenaar

lyme

De ziekte van Lyme is een sluipmoordenaar

Heb je een heerlijke wandeling gemaakt in het bos? Of heb je op je kop in de tuin gewerkt? Kijk jezelf dan altijd goed na op teken.

Angst hebben en niet meer in het bos durven wandelen is niet nodig want zoals je in mijn vorige blog hebt gelezen kun je de ziekte van Lyme op verschillende manieren oplopen en niet alleen van een besmette teek.

Dieren
Ook de hond en de kat regelmatig napluizen is niet verkeerd. Dieren kunnen er ook goed ziek van worden. Teken zitten niet in hoge bomen, maar in het hoge gras en struiken. Dieren vinden het heerlijk te struinen door het groen, maar angst voor Lyme is niet de reden om  de dieren weg te doen. Dieren hebben een  positieve invloed op onze gezondheid, denk aan bloeddruk, stress, hulphond, rust, maatje, eenzaamheid enzovoort.

Ziekte van Lyme is een sluipmoordenaar.
Langzaam tast het vele organen aan. Daar kunnen jaren overheen gaan. Als je direct een antibioticakuur van je arts krijgt, krijgt Lyme geen kans om zich te manifesteren in je bloedbanen. In de bloedbanen vermenigvuldigen de bacteriën zich en komen zo in je bloedcellen terecht en zo weer in je organen.

Laat je niet wijs maken dat na 6 behandelingen je van de Lyme af bent, nadat je weken de Borrelia al in je lichaam hebt. Je komt nooit meer van de ziekte van Lyme af. Wel kun je het zo behandelen dat je een normaal leven kunt leiden. Hij blijft altijd latent aanwezig. Bij minder in je weerstand, bijvoorbeeld door stress, ziekte, ongeval, operatie, partner verlies of trauma KAN hij weer de kop opsteken.

Terugslag
Vaak bij langdurige antibiotica zie je dat mensen wel wat opknappen, maar na lange tijd krijgen mensen weer een terugslag. 1 jaar behandeling zou beter zijn, alleen dan is je darmflora niet meer je van het. Artsen schrijven daarom je ook geen jaar lang Antibiotica voor.

Gelukkig zijn er andere natuurlijke  middelen die de Borrelia ook kunnen aanpakken. Samenwerking tussen regulier en Complementair zou fantastisch zijn.

Partner
In de reguliere sector krijgt alleen de patiënt Antibiotica, maar niet de partner. Zouden de testen betrouwbaar zijn en je de partner ook testen, vinden ze ook de Borrelia in het bloed. Het is namelijk seksueel overdraagbaar. Als je een partner hebt is het erg verstandig om beiden in behandeling te gaan. Dit om elkaar niet telkens te besmetten.

Dan is het toch handig dat moeder natuur ons natuurlijke producten geeft, die beide partners kunnen gebruiken om dit aan te pakken.

Wil je graag weten of je besmet bent of niet door de Borrelia bacterie?
Laat dan bij mij een Levend Bloed Analyse doen.

www.gezondheidscentrumkos.nl

Onderzoek, Behandelingen, Lezingen, Lymcoach

De ziekte van Lyme

Voor de teek, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken, word meestal pas voor gewaarschuwd als het voorjaar weer begint. Helaas is de teek het hele jaar door aanwezig . We hebben te warme winters. Ze zijn misschien niet zo actief bij koude dagen, maar ze zijn er wel.

Ook word er vaak gemeld dat je de ziekte van Lyme alleen kunt krijgen van een teek. De ziekte van Lyme kun je echter op verschillende manieren krijgen
(volgens ILADS congres 2012):

* Het is overdraagbaar van moeder op kind tijdens de zwangerschap

* Bloedtransfusie

* Seksueel overdraagbaar (De Borrelia bacterie is een spirocheet. Syfilis is ook een spirocheet en ook overdraagbaar.)

* Voeding (rauw bloederig vlees of rauwe melk, de koe of rund word ook gebeten)

* Niet alleen de teek, maar ook van de mug, mijt, vlo, dazen enzovoort. Dus alles wat steekt en bijt, daar kun je de ziekte van Lyme van krijgen.

Bij de reguliere bloedtesten, word je getest op antistoffen. Je kunt wel Lyme hebben maar dat je geen antistoffen aanmaakt. De test wijst dan uit dat het negatief is, terwijl je dus dan wel Lyme kunt hebben.

Er word vaak gezegd als je gebeten word, maak een kring met een stift om de beet en als je dan een rode kring krijgt, ga dan naar de arts. Mijn advies als je gebeten word vraag meteen antibiotica bij de arts. Want niet iedereen krijgt een rode kring en kan wel besmet zijn. Hoe sneller je erbij bent hoe beter.

De ziekte van Lyme kan latent aanwezig zijn en zelfs na vele jaren, als je minder in je weerstand zit, opeens de kop opsteken.

Vaak weten mensen niet eens dat ze gebeten zijn of zijn het na jaren vergeten. Heb je allerlei verschillende kwalen en allerlei onderzoeken gehad, waarbij de artsen niets kunnen vinden? Laat je dan testen op Lyme. Laat je je testen in een ziekenhuis en er komt negatief uit, maar blijf je allerlei kwalen houden waar je geen vinger op kunt leggen. Laat dan een Levend Bloed analyse doen. Bij een Levend Bloed Analyse kun je zelf meekijken op een computerscherm wat er zich in het bloed afspeelt. (zie op mijn site onder Levend Bloed Analyse)

Rita van Dijk. 12 november 2019

www.gezondheidscentrumkos.nl

Onderzoek, Behandelingen, Lezingen, Lymecoach

De ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme

Veel is er al over gepraat, geschreven en in de media gebracht; De ziekte van Lyme

De meeste wetenschappers, artsen en therapeuten zijn er over eens, dat de ziekte van Lyme in een zo vroeg stadium dient te worden behandeld ter voorkoming van ernstige chronische klachten. Op de manier waarop dit gedaan moet worden is men echter verdeeld, waarbij de patiënt niet gebaat is. Wij hopen u wat meer duidelijkheid te kunnen geven in deze duizelingwekkende informatie, die zoal de huiskamer is binnen gestroomd.

De ziekte van Lyme

De ware aard van deze spiraalvormige bacterie, en de schade die hij met zijn biotoxinen teweeg brengt, wordt door de meeste artsen nog niet doorzien.

De ziekte van Lyme – of liever: borreliose – wordt veroorzaakt door de spirocheet Borrelia burgdorferi (Bb).

Lyme-borreliose kan in Europa, behalve door Borrelia burgdorferi ook worden veroorzaakt door Borrelia afzelii (uiting huidmanifestaties en Borrelia garinii neurologische uitingsvormen).

Ook al is de ziekte van Lyme in Nederland inmiddels een erkende beroepsziekte, ook hier hanteert men met de ingesleten misvatting als zou de Borrelia bacterie zich uitsluitend via een tekenbeet verspreiden.

Behalve door welke teek dan ook, wordt Lyme verspreid door muggen, vlooien en mijten, via zowel horizontale -, als congenitale overdracht van mens tot mens en zelfs via voedsel. Volgens ILADS congres 2012

Risicogroepen voor de ziekte van Lyme zijn medewerkers van Staatsbosbeheer, plantsoendiensten, waterschappen, brandweer, politie, universiteiten (biologen, natuurbeschermingsorganisaties, campings, bungalowparken en maneges, enzovoort.

Door vele misvattingen wordt de ziekte van Lyme – Borreliose – vaak niet als zodanig herkend, maar abusievelijk gediagnosticeerd als depressie, chronische vermoeidheidssyndroom, fibromyalgie, een psychiatrische stoornis enzovoort.

Of de ziekte van Lyme wordt gevat in een andere term die de aard van de desbetreffende symptoom verzameling vanuit een lange lijst van ziektebeelden het dichtste benadert. (met minstens 368 imitaties)

Dit leidt tot een gevaarlijke onderrapportage van wat inmiddels rustig een wereldwijde Borreliose – epidemie mag heten.

In feite kan een Lyme besmetting vele jaren latent zijn, om door de trigger van een andere infectie, een ongeluk, stress, een emotionele schok, of aspartaam gebruik plotseling actief te worden.

Ook kan Lyme na zelfs de meest intensieve antibioticakuur onverwacht weer in alle hevigheid terugkeren. (bron: Vakblad arts, therapeut & Apotheker)

Meer info vind je in het boek:
Lyme, de verzwegen epidemie van Rita Kos en Philip Kielman.

www.gezondheidscentrumkos.nl

GezondheidscentrumKos; voor Onderzoek, ..Behandelingen.. en lezingen.

#Lyme #epidemie #borreliose #borrelia

Bron: Arts & Apotheker. (Tijdschrift voor hedendaagse complementaire geneeskunde)

Water is belangrijk, toch??

Wist je dat water heel belangrijk is voor ons?
Hieronder een kleine opsomming:

Je hersenen bestaan voor 75 procent uit water.

Je bloed bestaat voor 92 procent uit water.

Je beenderen bestaan voor 22 procent uit water.

Je spieren bestaan voor 75 procent uit water.

Je Hersencellen bestaan voor 82 procent uit water.

Je hersenen wegen gemiddeld 1200 gram waarvan 200 gram uit zuiver hersenen bestaat – de rest is water.

Matig vochtverlies kan hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Je hebt water nodig om te kunnen uitademen.

Water in het lichaam regelt je lichaamstemperatuur.

Water helpt om gif- en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Op warme dagen verlies je door transpiratie tot 16 glazen aan vocht per dag.

Dorst duidt op een toestand van vochtverlies.

Wanneer je niet genoeg drinkt, dan kan dat leiden tot een droge en jeukerige huid, tot gevoelens die variëren van lusteloosheid tot slapeloosheid, en vermoeidheid.

Vochtverlies veroorzaakt op lange termijn hoge bloeddruk , een slechte bloedcirculatie, een slechte spijsvertering, een verminderde nierfunctie en een trage lichaamsactiviteit en trage lichaamsprocessen.

Licht vochtverlies vertraagt de stofwisseling in ons lichaam tot zelfs 3 procent.

Water is dus van levensbelang. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Per 24 uur 1,5 tot 2 liter.
Koffie, thee en frisdranken tellen niet mee. Het gaat om puur water.

Heb je vragen?

Spreekbeurt over Lyme

lyme

Enige tijd geleden heeft een jonge dame een spreekbeurt gehouden op de basis school over Lyme. Zij stuurde me de inhoud toe. Ze heeft het pakkend verwoord. Ik wil het jullie dan ook niet onthouden.

Hallo allemaal,
ik wil mijn spreekbeurt graag houden over de ziekte van Lyme. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik zelf ook de ziekte van Lyme heb en er graag meer over wil vertellen.

Ik jullie over de volgende zaken vertellen. Hebben jullie vragen, dan mag dat.

 • Wat is Lyme?
 • Hoe is Lyme ontstaan?
 • De klachten
 • Over Gezondheidscentrum KOS
 • Vragen
 • Wat is Lyme?
  Lyme is een ziekte van de Borelia bacterie. De meeste mensen denken dat het alleen van een tekenbeet van een besmette teek kan komen maar je kunt het ook krijgen van besmet bloed, steekdieren(volgens sommige wetenschappers) en seks. Verder is het overdraagbaar van moeder op kind net als bij aids. Het is een ziekte die het immuun systeem langzaam uit zet.
  Per jaar worden ongeveer 1,2 miljoen mensen gebeten door een teek. Veel mensen hiervan krijgen de ziekte van Lyme. Vaak ontstaat er een rode plek en/of rode ring. Dit is lang niet in alle gevallen zo. Ook zijn er veel mensen die niet weten dat zij zijn gebeten door een teek.
  De bacterie kan zich al na een paar dagen in het lichaam verspreiden. Mensen krijgen vaak een ziek gevoel tussen 1 of 3 weken na de tekenbeet. Het lijkt dan net alsof ze de griep hebben. Als je langer lyme hebt en niet wordt behandelt kun je heel erg ziek worden en zelfs in een rolstoel terechtkomen.

Hoe is Lyme ontstaan?
De ziekte van Lyme is al heel oud. Wat Amerikaanse onderzoekers ontdekten tijdens hun onderzoek was dat op een bepaald moment de ziekte van Lyme veel erger leek te worden dan eerst. Ze vroegen zich af hoe dat kwam. Ze kwamen erachter dat de ziekere mensen het eerst werden gezien vlakbij een eiland in Amerika waar een militair laboratorium was. Hier werden onderzoeken gedaan voor biologische oorlogsvoering. Hier werden proeven gedaan hoe men bacteriën in kan zetten om mensen ziek te maken. Hier werd uitvoerig met teken geëxperimenteerd.

Rond 1975 werden veel schoolkinderen ziek die op schoolreisje waren geweest. Het bleek dat de kinderen allemaal in hetzelfde gebied waren geweest. In een natuurgebied in Long Island en Conneticut het plaatsje waar de kinderen waren geweest heet Olde-Lyme. Veel kinderen kregen hoge koorts en later reuma. De onderzoeker die ontdekte dat deze ziekte door de borrelia bacterie werd veroorzaakt heette: Burgdorfer. De naam Lyme komt dus van de plaats Olde Lyme en de bacterie is genoemd naar de ontdekker hiervan. De Borrelia Burgdorfie.

De klachten
De meeste klachten zijn hoofdpijn, heel erg moe zonder reden en zelfs hart klachten en last van spieren kunnen een teken van Lyme zijn. Ik had eerst heel vaak hoofdpijn en geen concentratie. Dat is nu veel en veel minder. Er zijn wel meer dan 300 klachten die een teken van Lyme kunnen zijn.

Over gezondheidscentrum KOS
Gezondheidscentrum KOS is de plek waar ik mijn levend bloed analyse heb gehad. Door Rita Kos. Ik vroeg aan Rita hoe ze op het idee is gekomen om dit centrum te openen.
Rita: ”Ik heb zelf erg veel last gehad van de ziekte van Lyme. Mijn dokter wist niet wat het was. Ik had veel spierklachten ook was ik heel vergeetachtig. Toen ik acht was ben ik zelfs een keer even verlamd geraakt. Soms was ik gewoon bang dat ik slapen ging en niet meer wakker werd. Gelukkig had ik toen ik 48 was een levend bloed analyse gehad toen was ik er achter gekomen dat ik Lyme had.´´

Ik kreeg de volgende vragen:
> Noem eens 3 klachten.
Hoofdpijn, moe, spierklachten en hartklachten.
> Wie is Borrelia Burgdorferi?
De ontdekker van de bacterie

Tot zover haar spreekbeurt. Goed he?
Ik ben er blij mee. Mocht je deze tekst willen gebruiken voor jouw spreekbeurt, dan mag dat. Heb je nog vragen, dat kun je me altijd een berichtje sturen.
Rita van Dijk

Herken je dit?

Het bedrijf waarvoor je werkte is failliet gegaan. Je bent druk aan het solliciteren.

Je hebt je leeftijd niet mee voor de arbeidsmarkt en je krijgt vriendelijke afwijzingen.

Je hebt zoveel te bieden, zoveel werkervaringen en je staat met beide benen op de grond.

Je bent erg gemotiveerd om aan de slag te gaan. Er is zoveel kennis wat je kunt en wilt delen. Er moet eten op je bord komen en je hypotheek/huur moet worden betaald.

Grijp dan nu je kans. Want wij bij LR willen graag mensen hebben die nog zo in het leven staan en gemotiveerd zijn.

De voordelen zijn dat je je eigen tijd/agenda kunt indelen. Daarbij krijg je alle hulp van je collega’s en je werkt bij LR met eerlijke, mooie producten.

Je kunt zelfs uit de catalogus je eigen richting zoeken, welke producten die jou aanspreken. Zo werkt de een met babyartikelen. (moeders die net in de kleine grut zitten.) de ander vind parfums of cosmetica helemaal top om mee te werken. Weer een ander werkt graag met gezondheidsproducten, zoals mijn man en ik doen, aangezien we in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Of sport je veel, dan zijn er vele mogelijkheden om met LR producten te werken die hierbij aansluiten.

Je hebt de keuze uit meer dan 750 producten. En het mooie is; je gebruikt ze zelf ook graag, omdat je toch elke morgen je tandenpoetst, jezelf doucht en je supplementen neemt om gezond en vitaal te blijven. De dames vinden het heerlijk om zich ook nog een beetje op te tutten en we willen op een feestje er goed uitzien en misschien ook nog een lekker luchtje ophebben.

Grijp je kans en meld je bij ons aan. Dan vertellen we je, dat je op een leuke manier geld kunt verdienen met veel groeimogelijkheden.

LR zijn producten met “Deutsche Grundlichkeit” in Health en Beauty.

En denkt u, dat is niets voor mij?? Wel dat dachten meerdere collega’s. Zelfs mensen die in de bouw hebben gewerkt of in een kledingzaak. Bij LR maak je kennis met collega s uit allerlei branches, die op de een af andere manier warm liepen voor LR. Velen zijn met hun vaste banen gestopt en zijn zo enthousiast over LR, dat ze alleen LR als inkomstenbron hebben.

Het zijn blijde, vrolijke en vitale collega s die met veel enthousiasme in het leven staan. Dat wil toch iedereen, met plezier je werk verrichten.

Je eigen agenda indelen, meer vrije tijd voor je gezin en liefhebberijen en toch goede verdienste hebben. Het mooie is dat je overal in getraind gaat worden en je geholpen wordt om je baan met veel plezier te verrichten.

Hou je ervan om met mensen om te gaan en wil je wel eens iets anders proberen in je leven?

Dan is hier je kans. Meld je nu aan Henk en ik (Rita) komen graag bij je langs om je het LR verhaal uit te leggen en wat jouw mogelijkheden zijn. Dat is natuurlijk Vrijblijvend. Want je bent voor ons wel belangrijk en we laten je kwaliteiten wel stralen.

Wij zijn blij met jou als collega en heten je van harte welkom. . Durf de stap te nemen voor verandering. Wat kan je gebeuren.?? Velen gingen je voor en roepen nu.. had ik dit maar eerder geweten en gedaan…

Wacht nu niet langer, neem contact met ons op:

www.lrworld.com/creativecare