Herxheimer reactie

Wat is een Herxheimer reactie?
Tijdens het gebruik van antibiotica of supplementen kunnen uw klachten toenemen door een “Jarisch – Herxheimer” reactie. Een plotselinge toename van symptomen. Deze kan zich voordoen binnen enkele uren, de volgende dag of binnen enkele weken na het starten van de behandeling.

De Herxheimer reactie wordt veroorzaakt door het afsterven van de bacterie, wanneer  een lichaam te snel ontgift en er meer gifstoffen vrijkomen dan het lichaam in staat is om uit te scheiden. Wanneer dit gebeurt, kan hoofdpijn, misselijkheid, braken en algehele malaise het gevolg zijn. Hoewel dit maar een korte periode duurt, kan het ernstig zijn en iemand er van weerhouden om het doel te bereiken. Het komt ook wel voor dat iemand niet weet wat er gebeurt en denkt dat er een regressie optreedt.

Lyme symptomen kunnen hierdoor verergeren, maar ook niet eerder opgemerkte klachten of klachten die u in het begin van de ziekte had, kunnen ontstaan.  Uiteindelijk  worden gif- afvalstoffen o.a. door bloedbaan afgevoerd.
Andere reacties zouden kunnen zijn: vermoeidheid, griepachtige verschijnselen, rillingen, temperatuurverhoging, nachtelijke zweetaanvallen, pijn in spieren en gewrichten, depressies,  geheugenproblemen, uitslag op de huid, hoofdpijn, misselijkheid en een algemeen gevoel van malaise.

De ziekte van Lyme is een geduldzaak.
Wat kun je doen om je afvalstoffen kwijt te raken:

  • Veel water of kruidenthee drinken (echte kruiden, geen pickwick smaakjes. Bijv. Brandnetel, paardenbloem, mariadistel, 7×7 thee, guldenroede,  enz.)
    Langzaam ontgiften…..stapje voor stapje.
  • Een ontgiftend bad te nemen o.a. Meine Base natuurlijk badzout.
  • Transpireren door gebruik te maken van beweging, sauna.
  • Het mijden van lichaamsvreemde chemicaliën en slechte voeding (o.a. junkfood, suikers, aspartaam in zoetjes, light producten, kauwgum, frisdranken. Fluor o.a in tandpasta Amalgaam (tanden, is een zware metalen belasting).
  • Andere niet lichaam herkende producten. (Een suikerbiet herkent het lichaam, geraffineerde suikers niet. Dus het oorspronkelijke product.)
  • Veel zon maar pas op voor verbranding en zonneproducten sluiten weer de huid af en zitten vol met chemicaliën. Dus zon met verstand.
  • Dosering van sommige supplementen niet te verhogen.

Wilt u meer weten? Of heeft u vragen?
Neem contact met mij op: