De ziekte van Lyme is het hele jaar aanwezig

Voor de teek, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken, word meestal pas voor gewaarschuwd als het voorjaar weer begint. Helaas is de teek het hele jaar door aanwezig . We hebben te warme winters. Ze zijn misschien niet zo actief bij koude dagen, maar ze zijn er wel.

Ook word er vaak gemeld dat je de ziekte van Lyme alleen kunt krijgen van een teek. De ziekte van Lyme kun je echter op verschillende manieren krijgen
(volgens ILADS congres 2012):

* Het is overdraagbaar van moeder op kind tijdens de zwangerschap

* Bloedtransfusie

* Seksueel overdraagbaar (De Borrelia bacterie is een spirocheet. Syfilis is ook een spirocheet en ook overdraagbaar.)

* Voeding (rauw bloederig vlees of rauwe melk, de koe of rund word ook gebeten)

* Niet alleen de teek, maar ook van de mug, mijt, vlo, dazen enzovoort. Dus alles wat steekt en bijt, daar kun je de ziekte van Lyme van krijgen.

lyme

Bloedtesten

Bij de reguliere bloedtesten, word je getest op antistoffen. Je kunt wel Lyme hebben maar dat je geen antistoffen aanmaakt. De test wijst dan uit dat het negatief is, terwijl je dus dan wel Lyme kunt hebben.

Er word vaak gezegd als je gebeten word, maak een kring met een stift om de beet en als je dan een rode kring krijgt, ga dan naar de arts. Mijn advies als je gebeten word vraag meteen antibiotica bij de arts. Want niet iedereen krijgt een rode kring en kan wel besmet zijn. Hoe sneller je erbij bent hoe beter.

De ziekte van Lyme kan latent aanwezig zijn en zelfs na vele jaren, als je minder in je weerstand zit, opeens de kop opsteken.

Vaak weten mensen niet eens dat ze gebeten zijn of zijn het na jaren vergeten. Heb je allerlei verschillende kwalen en allerlei onderzoeken gehad, waarbij de artsen niets kunnen vinden? Laat je dan testen op Lyme. Laat je je testen in een ziekenhuis en er komt negatief uit, maar blijf je allerlei kwalen houden waar je geen vinger op kunt leggen. Laat dan een Levend Bloed analyse doen. Bij een Levend Bloed Analyse kun je zelf meekijken op een computerscherm wat er zich in het bloed afspeelt. (zie op mijn site onder Levend Bloed Analyse)

Rita van Dijk. 12 november 2019

www.gezondheidscentrumkos.nl

Onderzoek, Behandelingen, Lezingen, Lymecoach

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.