Lyme en Voeding

Voeding is iets wat in de gezondheidszorg gelukkig steeds vaker belangrijk gevonden word. Iedereen weet dat suikers niet goed zijn voor ons lichaam. Iemand zei eens, het maakt ons dom .

Je word futloos, zwaar, geen zin meer in dingen te doen, depressief en je  gaat zitten. Ook je hersenen geven signalen van….” vandaag even niet”. Eerst krijg je een Boost, daarna kak je in. Eenmaal verslaafd aan suiker vragen onze darmen steeds meer suiker.

Vandaar dat je ook ziet bij mensen die graag willen afvallen, ze dit niet volhouden, want 1 keer toch iets eten waar suiker inzit, vraagt je lichaam steeds meer om suiker. Het werkt echt verslavend. Lees maar eens de etiketten erop na, dan zul je schrikken waar overal suikers of toegevoegde stoffen inzitten. Of hoe mooi ze het op de etiket verbloemen door een prachtige andere naam eraan te geven. Het is net medicijnen, als je de bijsluiter leest, wil je de medicijnen niet meer.

Waar we jaren geleden in het ziekenhuis allerlei diëten voorgeschoteld kregen,  voor diabetes, cholesterol, vetarm, natriumarm en nog vele andere aandoeningen, krijg je nu een lijst dat je mag kiezen wat je wilt eten en kun je kiezen tussen een aantal recepten. Er word niet meer rekening gehouden met de kwaal die je op dat moment hebt. 

Met verbazing hoorde ik een patiënt aan, dat na een zware darmoperatie, gewoon direct normale voeding mocht eten. Verschil met jaren geleden was eerst vloeibaar en daarna langzaam opbouwen tot vast voedsel.

Eigenlijk simpel nadenken zegt toch al dat je direct vast voedsel niet kunt verdragen. Waar artsen een halve pagina leerde tijdens hun opleidingen over voeding is het bij diëtisten vaak het voedingscentrum gekoppeld aan grote voedsel concerns Diëtisten geven soms lijsten aan patiënten waar mijn mond wel eens van open valt. 

Iemand zei eens tegen mij, maar de dokter zegt dat ik best een taartje mag eten.
Ja, geen probleem, dan spuit je toch iets meer insuline. 
En natuurlijk is het ook wel lastig, want de ene wetenschapper zegt dit en de andere dat.
Ik zeg altijd, wie betaald de wetenschapper?

Op de social media komen allerlei etensmiddelen voorbij wat biologisch is of 30 procent minder suiker in zit of andere termen die goed voor je gezondheid zijn. Allemaal leuk en aardig, maar suiker is echt een grote boosdoener voor alle ziektes.

Ook bij de ziekte van Lyme is suiker een trigger, maar ook junkfood, alcohol en alles wat onze lieve Heer verboden heeft.

Mijn advies, blijf bij je gezonde verstand. Als je een wortel uit de grond trekt, dan weet je en eet je een wortel, dus zonder toegevoegde suikers, puur natuur.

Dus eet je jezelf ongezond en je levensstijl is feestjes van vrijdagavond tot maandagochtend, dan vraag je te veel van je lijf. En hoe slechter jij je voelt hoe meer feestje voor de Borrelia. Hij vind het heerlijk om dan in je lijf te huishouden.

Dus als er eenmaal geconstateerd is dat je de ziekte van Lyme hebt, is het raadzaam om je eetgewoontes en je levensstijl ook hier op aan te passen. Je leven lang.

www.gezondheidscentrumkos.nl
Onderzoek, Behandelen, Lezingen, Lymecoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.